Poslastičar

Posao poslastičara se ogleda u pripremanju svih vrsta slastica, kolača i torti. U okviru spravljanja slastica poslastičari naručuju sirovine, namirnice i poluproizvode, preuzimaju naručenu robu, skladište je i čuvanje od kvarenja, sudjeluju u svim dijelovima tehnološkog postupka prigotavijanja jela odnosno slastica.

Djelatnici tih zanimanja mogu se zaposliti u ugostiteljstvu svih vrsta i kategorija, prehrambenoj industriji, a mogu voditi i porodični posao. Nakon završene škole učeniku se pruža mogućnost daljnjeg usavršavanja u struci, doškolovanje za zanimanje hotelijer: smjer ugostiteljstvo, prekvalifikacija u druga ugostiteljska zanimanja.

Zadaće ovog obrazovnog programa su osposobiti polaznika za:

  • Izradu poslastičarskih proizvoda;
  • Dekorisanje poslastičarskih proizvoda;
  • Serviranje poslastičarskih proizvoda;
  • Izradu kalkulacija materijala.

Predviđeno trajanje ovog obrazovnog programa je 600 sati, od čega 300 sati teoretske nastave, a 300 sati praktične nastave.